15 oktober 2020 Neem contact op

De grens voor een NHG-hypotheek volgend jaar gaat opnieuw omhoog. In 2021 kunt u een hypotheek met NHG afsluiten voor een huis tot 325.000 euro. Nu is dit nu 310.000 euro. Neemt u energiebesparende maatregelen dan is de kostengrens voor een NHG-hypotheek 344.500 euro.

Met deze wijziging kunt u een hypotheek met NHG aanvragen Als u een woning aankoopt tot een koopsom van € 325.000,- k.k.

Lagere maandlasten?

Maar het geldt niet alleen voor het kopen van een woning, maar ook indien je je hypotheek gaat oversluiten. En dat kan best interessant zijn! als de woningschuld aanmerkelijk lager is dan de waarde van je woning, dan kun je wellicht in aanmerking komen voor een lagere rente op je lening. En dat kan weer leiden tot (aanzienlijk) lagere maandlasten.
Wil je weten of dat voor jou ook geldt? Neem contact met me op en we onderzoeken de mogelijkheden..

Kosten voor NHG blijven gelijk

De kosten voor een NHG-hypotheek blijven in 2021 gelijk. U betaalt eenmalig een premie van 0,7% over de hypotheeksom voor de garantie. Met de gestegen kostengrens komt dit neer op maximaal € 2.275,-.

De NHG-premie is eenmalig fiscaal aftrekbaar, samen met de financieringskosten voor notaris (enkel de hypotheekakte), hypotheekadvies en taxatie.

Wel of geen NHG-hypotheek? Waarom wel of niet?

Extra zekerheid en korting op de hypotheekrente
Een NHG-hypotheek biedt extra zekerheid voor huizenbezitters. De garantie helpt bij betalingsproblemen, bijvoorbeeld met een tijdelijke rentepauze. Ook kan onder voorwaarden een restschuld worden kwijtgescholden bij verkoop met verlies.

Voor huizenbezitters die maximaal financieren of mogelijk te maken krijgen met de financiële gevolgen van de coronacrisis, kan het verstandig zijn om voor NHG te kiezen.
Veel geldverstrekkers geven korting op de hypotheekrente als gekozen wordt voor NHG. Ook helpt de garantie doelgroepen die soms lastig een hypotheek krijgen, zoals ouderen en ondernemers. Met NHG zijn banken eerder bereid om de hypotheek te verstrekken.

Wil je weten of het voor jou interessant is om een hypotheek met NHG af te sluiten? Neem contact met me op. Concreet heeft een samenwerking met ervaren en deskundige hypotheekadviseurs die je heel goed kunnen adviseren over jouw mogelijkheden.

Net als het kiezen voor een aankoopmakelaar is het kiezen van een hypotheekadviseur een hele persoonlijke aangelegenheid. Het moet een adviseur zijn die bij je past. Concreet kan je in contact met brengen met een adviseur waar je gegarandeerd een klik mee hebt. Ze hebben allemaal echter één ding gemeen: geen wollige verhalen en een duidelijk advies! Zal ik je voorstellen?